SCHOKDEMPERS VERVANGEN

Schokbrekers zijn gemiddeld na 80.000 km aan vervanging toe. Rijdt u veel over drempels en in de binnenstad, dan kan het zijn dat de schokdempers eerder vervangen moeten worden. Het is verstandig om de schokdempers elke 20.000 kilometer te laten controleren.

Schokbrekers voorzijde maken deel uit van het sturende gedeelte van uw auto. Het veerpootlager zorgt voor een goede verbinding tussen de auto en de schokdemper en vangt trillingen en schokken op zodat u deze niet in uw stuur voelt.

De monteur kan ontdekken dat ook de veerpootlagers zijn versleten. Hij zal u vooraf de prijs van veerpootlagers doorgeven. En altijd om toestemming vragen om ze te vervangen. Zo weet u waar u aan toe bent.

Wanneer schokdempers vervangen?
Schokbrekers zijn gemiddeld na 80.000 km aan vervanging toe. Echter, de manier van rijden en het gewicht van de auto beïnvloeden dit gemiddelde sterk.

Rijdt u veel over drempels en in de binnenstad, dan kan het zijn dat de schokdempers eerder vervangen moeten worden. Het is verstandig om de schokdempers elke 20.000 kilometer te laten controleren.

De controle van de schokdempers is een aandachtspunt bij het onderhoud van uw auto.

Wij staan klaar om u van dienst te zijn

Voor alle vragen, opmerkingen, offertes, proefritten kunt u contact met ons opnemen.
CONTACT